یکی از دغدغه های عموم مردم دنیا در برهه کنونی، راه های انتقال این ویروس از فردی به فردی دیگر و یا از شی به انسان می باشد، به همین منظور افراد با سعی در رعایت نکات و موارد بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به آن را دارند و بسیاری از متخصصان و کارشناسان نیز به اظهار نظر در این خصوص می نمایند.

 

دو راه اصلی برای انتقال ویروس کرونای جدید  وجود دارد؛ ۱. تنفسی  ۲. تماسی

 

تنفسی:

ذراتی که از ویروس کرونای جدید تشکیل می شود، ذراتی سنگین بوده و به همین دلیل به سرعت در فضاهای مختلف رسوب می کند. این ویژگی که به نفع ما انسان ها می باشد، باعث شده ویروس هنگام صحبت، سرفه و یا عطسه بیش از یک و نیم متر نتواند در هوا جابجا شود و علت اینکه گفته می شود در فاصله گذاری اجتماعی حداقل فاصله باید یک و نیم متر باشد، همین مبنا بوده است.

بدین ترتیب ویروس کرونا از فرد دارای بیماری از طریق صحبت، سرفه و یا عطسه وارد هوا شده و کسانی که در فاصله کم تر از یک و نیم متر نسبت به وی باشند، از طریق مجاری تنفسی همچون بینی و دهان و چشم و گوش به بدن فرد دیگر وارد شده و او را بیمار می نماید.

 

تماسی:

راه دوم انتقال ویروس کرونای جدید از طریق تماس می باشد که کم تر از راه اول مورد توجه انسان ها قرار می گیرد .

فیض الله منصوری، متخصص بیماری های عفونی با اشاره ماندگاری طولانی مدت این ویروس بر روی سطوح فلزی و صیقلی گفت: این ویروس بنا بر نظرات کارشناسان حداقل یک هفته تا بعضا ۹ روز می‌تواند روی این سطوح ماندگاری داشته باشد .

او افزود: ماندگاری ویروس بر روی لباس و پارچه کمتر است و بین ۴۸ تا ۷۲ ساعت می‌باشد.

با توجه به گفته متخصصان، ویروس کرونای جدید در سطوح مختلف ماندگاری های خاصی دارد، حال انسان با لمس اشیا، سطح و وسایل مختلف، دستانش به ویروس آلوده شده سپس با لمس چشم، دهان، گوش و یا غذایی که بعد می خورد، ویروس را وارد بدن خود می نماید.

برای مشاهده کلیپ انتقال ویروس در مترو این جا را کلیک کنید.